Revision: Fra IVS til ApS i 2021

Fra IVS til ApS med EBRS Revision

Senest 15. oktober 2021 skal dit IvS omdannes til et ApS

I April 2019 vedtog regeringen at det var slut med iværksætterselskabet som selskabsform. Ved samme lejlighed blev der indgået en 2 årig overgangs periode for de mange virksomheder som havde valgt denne selskabsform.

Omdannelsesfristen er nu fastsat til senest 15. oktober 2021

Hvis dit selskab ikke er omdannet senest denne dato vil det blive tvangsopløst af Erhvervsstyrelsen

Gå fra IvS til ApS

Det er ikke alle IvS’er der har den kapital størrelse, og derfor opgøres det på følgende måde stedet for. Hvis dit IvS har 10.000 kr på bankkontoen men en langt større gæld, så vil du stadig kunne få en omdannelse, Det vil blot tælle med differencen stedet for.

De nye regler stiller ikke krav om, at selskabets egenkapital ved omregistreringen mindst svarer til selskabskapitalen, og revisor skal derfor heller ikke afgive erklæring om, at kapitalen er til stede. Selskabet kan derfor godt fortsætte med en eventuel negativ egenkapital, når blot selskabskapitalen forhøjes til minimum 40.000 kroner. Dermed stilles IVS’er, som om de havde været stiftet som anpartsselskaber fra starten.

For at gøre det hele meget nemmere, er kravet om en revisions påtegning fjernet, og du kan derfor med meget få midler få den længe ventede omdannelse i hus.

Omregistrering af IVS

Husk at beslutningen om omdannelse skal træffes senest den 15. oktober 2021 og skal anmeldes til Erhvervsstyrelsen senest den 29. oktober 2021. Erhvervsstyrelsen har dog mulighed for at fastsætte en yderligere frist til de virksomheder, der ikke træffer beslutningen i rette tid.

Herefter vil Erhvervsstyrelsen sende IVS’erne til tvangsopløsning.

Har du brug for hjælp så kontakt os gerne allerede i dag. Vores honorar ligger alt fra 3.000 kr og op til 8.000 kr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.