COVID-19: Restauranterne åbner i Danmark d. 21 april

Danmark åbner 21 april

Endelig kom dagen hvor Danmark igen åbner op for restauranterne! Men hvad skal du være opmærksom på? Efter nyheden om at hele Danmarks åbningsplan er rykket frem, er der også kommet flere spørgsmål om hvordan man skal forholde sig.

Til morgen har Erhvervsstyrelsen offentliggjort de nye retningslinjer for restaurations branchens åbningsdag d. 21 april. Der bliver lavet små ændringer hele tiden, men vi forsøger at holde jer opdateret og ellers er i velkomne til at kontakte os.

COVID-19: Restauranternes inde og ude servering

Indtil nu har der været et krav om at der skal checkes for corona pas så snart restauranterne modtog en gæst. Det har medbragt en masse kritik og en masse undren fra såvel brancheorganisationer som fra restauratørene.

Tidligere på ugen kom det så frem, at der ville blive lempet på disse krav, og det blev taget rigtig godt imod.

Nu er reglerne blevet mere specifikke, og kan sammenfattes til følgende

  • Indendørsservering er tilladt med pladsbestilling og coronapas – Der er afstandskrav på enten 2 meter eller 4 meter afhængigt af om man står op eller sidder ned. Pladsbestilling skal ske minimum 30 minutter inden man ankommer til restauranten.
  • Udendørsservering er tilladt uden pladsbestilling og der er ikke afstandskrav. Der er ikke krav om coronapas og det er enda tilladt at låne restaurantens toilet hvis man ikke opholder sig indenfor ellers.

Bemærk der stadig kan forekomme lokale krav hvis smittetallet for et sogn stiger.

Hvad angår krav til mundbind og/eller visir vil det være et krav at kunder og personale skal bære mundbind eller visir i restauranter, barer, caféer og lignende serveringssteder – kunder må dog gerne fjerne mundbindet helt eller delvist, når de sidder ned samt butikker, hvor kunder kan indtage mad, drikke og tobak.

Der er naturligvis undtagelser til denne regel.

  • Gæster og kunder, der befinder sig udendørs
  • Børn under 12 år
  • Personer med fysiske eller mentale forhold, som forhindrer korrekt brug af mundbind eller visir
  • Personer med betydeligt ubehag ved brug af mundbind på grund af fx hudsygdom, vejrtrækningsbesvær eller angst
  • Mundbindet kan fjernes helt eller delvist i situationer, hvor der er en anerkendelsesværdig årsag til det. Det kan være i forbindelse med samtale med personer, der mundaflæser, ved indtagelse af medicin, hvis mundbindet eller visiret giver vejrtrækningsbesvær eller kvælningsfornemmelser, eller hvis politiet skal foretage identifikation.

Åbningstider

Det vil også være muligt at holde længere tid åbent, og derfor vil åbningstiderne på serveringssteder med indendørs samt udendørsservering blive forlænget til kl 23.00 – Dog med seneste udskænkning kl 22.00

Det er også tilladt at sælge Take away fra kl 22.00 – 05.00 dog er det ikke inkluderet alkohol med alkoholprocent over 1,2%

Der vil ved samme lejlighed stadig fastholdes et krav om at der SKAL være tilgang til håndsprit på serveringsstedet og ved Take away området.

Disse tiltag gælder kun restauranter. Indtil den 10 maj er det stadig et krav om at holde lukket hvis man har en natklub eller et diskotek.

Vi glæder os til at Danmark åbner op igen, og vi glæder os til at hjælpe jer alle sammen godt på vej i denne tid. Hvis du sidder med spørgsmål omkring hvordan du skal forholde dig så kontakt os endelig, eller læs meget mere på vores andre blog indlæg

En tanke om “COVID-19: Restauranterne åbner i Danmark d. 21 april

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.