Nye rejserestriktioner fra d. 26. juni

nye rejserestriktioner

Med de nye rejserestriktioner fra d. 26. juni, skal EU-borgere ikke længere gå i isolation, når de kommer til Danmark.

Den fjerde og sidste fase i aftalen om en gradvis genåbning for rejseaktiviteter træder i kraft den 26. juni 2021, hvor Danmark overgår til en coronapas-baseret tilgang til rejser i EU- og Schengenområdet. Fra da af vil det med et EU-coronapas være muligt at rejse ind i Danmark, hvis man er testet, vaccineret eller tidligere smittet. Samtidig ændres farverne for rejserestriktionerne, og den grønne farve i rejsevejledningerne genindføres.

Fra 26. juni kan danskerne frit rejse i hele EU uden at skulle fremvise test før hjemrejse eller skulle i isolation, når ferien er slut. Det eneste krav er et gyldigt coronapas.

Farvekortet ændres

Den ”grønne” farve i rejsevejledningerne genindføres i fase 4 for EU- og Schengenlande. Den grønne farve indføres samtidig for rejserestriktionerne. Det indebærer, at de EU- og Schengenlande og regioner, som i dag er ”gule”, bliver ”grønne”, og samtidig bliver de ”orange” til ”gule” lande og regioner.

Den grønne farve har ikke været set i næsten halvandet år, siden før coronavirus brød ud.

Som europakortet ser ud lige nu, er der en del lande, som er gule og orange. De vil fra 26. juni ændre farve til henholdsvis grøn og gul.

Se farvekortet her.

Isolationskravet ændres

Isolationskravet efter indrejse fra de nye ”gule” (tidligere orange) EU- og Schengenlande og regioner bortfalder. Da alle EU- og Schengenlande enten er ”grønne” eller ”gule” indebærer det, at turister, der rejser fra EU- og Schengenlande, kan indrejse uden at skulle gå i isolation efter indrejse. Samtidig vil danskere kunne rejse hjem fra ferie i EU- og Schengenlande uden at skulle gå i isolation efter hjemkomst.

Testkravet ændres

Testkravet efter indrejse fra de nye ”grønne” EU- og Schengenlande bortfalder, og testkrav forud for ombordstigning på fly fra ”grønne”, ”gule”, og ”orange” lande og regioner bortfalder. Danske rejsende vil således ikke skulle testes før de rejser hjem til Danmark, medmindre de flyver fra et ”rødt” land.

Testkravet forud for indrejse lempes, så udlændinge, som har fast bopæl i udlandet, kan fremvise en negativ PCR-test, som er foretaget højst 72 timer før indrejsetidspunktet. En antigentest vil fortsat skulle være foretaget højst 48 timer før indrejsetidspunktet.

Læs mere om de nye rejserestriktioner på Justitsministeriets hjemmeside.

Hvis du sidder med spørgsmål omkring hvordan du skal forholde dig så kontakt os endelig, eller læs meget mere på vores andre blogindlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.