Ny COVID-19 sommerpakke

sommerpakke

En ny sommerpakke er fredag forhandlet på plads, og den indeholder igen i år mulighed for gratis færgeture og billigere billetter til den kollektive trafik.

Et bredt flertal i Folketinget er blevet enige om at udmønte omkring 1,65 milliarder kroner, som flertallet i maj satte af i en sommer- og erhvervspakke under coronakrisen.

Lige som sidste år bliver det muligt at rejse billigt eller gratis, meddeler Transportministeriet i en pressemeddelelse.

Aftalen indebærer, at man kan købe et rejsepas til al offentlig kollektiv transport i Danmark i en sammenhængende periode på otte dage.

Den nye sommerpakke indeholder følgende:

Rejsepas

  • Kan bruges til al offentlig kollektiv transport i Danmark i en sammenhængende periode på otte dage.
  • Rejsepasset gælder til rejser med DSB- og Arriva-tog samt i busser, metro, lokalbaner og letbaner i hele landet.
  • Rejsepasset kan bruges i perioden 27. juni til 9. august.
  • Det koster 399 kroner for voksne og 199 kroner for børn, som er i aldersgruppen 12-15 år. Børn under denne aldersgruppe rejser fortsat gratis.
  • Transportministeriet meddeler, at der vil blive udbudt op mod 66.000 rejsepas.

Mere transport

  • Det bliver gratis for gående, cyklister og biler med handicapparkeringskort at sejle indenrigs i Danmark samt mellem Ystad og Rønne i juli-september. Færgeoperatørerne er forpligtet til at fastsætte et loft på antallet af billetter, så de lokale beboeres adgang til færgerne sikres.

Restauranter og hoteller

  • Restauranter og hoteller i hele landet får mulighed for at søge om 35.000 kroner til arrangementer, der kan trække flere turister til.

Kulturlivet

  • Kulturlivet er tildelt 330 millioner kroner. 180 millioner kroner skal finansiere en aktivitetspulje. Den sikrer, at spillesteder og teatre stadig kan åbne deres scener og invitere publikum indenfor trods restriktioner.
  • Der oprettes blandt andet en pulje på 59 millioner kroner målrettet foreninger og aftenskoler til at skabe kultur- og idrætsaktiviteter. Blandt andet for børn og unge i løbet af sommeren og frem til efterårsferien. Herunder sommerlejre, spejderaktiviteter eller undervisning.

* Aftalen er en udmøntning af de omkring 1,65 milliarder kroner, som selv samme politiske flertal i maj satte af til en sommer – og erhvervspakke. Læs mere om sommerpakken her.

Vi glæder os til at Danmark åbner op igen, og vi glæder os til at hjælpe jer alle sammen godt på vej i denne tid. Hvis du sidder med spørgsmål omkring hvordan du skal forholde dig så kontakt os endelig, eller læs meget mere på vores andre blogindlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.